top of page
CRB prisma

BIO

De popgroep de Classics zijn in 1967 opgericht in het midden Limburgse dorpje Stramproy. In het begin treedt de groep voornamelijk op in de regio en neemt deel aan talentenjachten. Tijdens een van de optredens wordt de band ontdekt door platenbaas Johnny Hoes. Hij biedt de jongens een platencontract aan.

De eerste single 'I Only Want To Be With You' werd een regionaal succes. De groep bestond op dat moment uit 5 personen met de in die tijd gebruikelijke bezetting 2 gitaren, basgitaar, toetsen en drums. Het repertoire van de groep bestond voornamelijk uit nummers van The Shadows, Cliff Richard , The BeeGees en andere top 40 artiesten uit die periode. De groep ontwikkelt al snel een eigensound. Deze sound kenmerkt zich met name door de fijne samenzang en wordt wel de 'Vlaaiensound' genoemd.

Het geluid kan worden gezien als een tegenhanger van de 'Palingsound' uit Volendam. In het jaar 1969 gingen de Classics opnieuw de studio in, deze keer voor het opnemen van een eigen compositie, "Try it again", dit nummer werd later omgedoopt tot "My Lady of Spain". Later zou blijken dat dit de basis was voor hun internationale successen. Toch duurde het nog tot 1972 voordat de plaat werd uitgebracht. De single overtrof alle verwachtingen. Binnen enkele maanden werden meer dan 500. 000 exemplaren verkocht. Er volgden TV optredens in binnen- en buitenland. In de jaren hierop volgend waren de Classics niet meer weg te denken uit de internationale pop-scene met hits als : 'Yellow Sun Of Ecuador', 'Pappa Pepone', 'My Russian Lady', 'Sunshine Baby', 'Wings Of An Eagle' en 'Gimme That Horse'.

En 50 jaar na de oprichting laat The Classics Revival Band, met zanger/gitarist Harrie Broens, weer deze fantastische gouwe-ouwe tijden herleven. Met natuurlijk uitvoeringen van de grootste hits en verrassende b-kantjes en album nummers van The Classics en klassiekers van The Moody Blues, The Everly Brothers, Cliff Richard, The Shadows, The Cats, The Byrds, The Eagles en nog veel meer!

The Classics Revival Band is:

Harrie Broens - zang, gitaar

Rolph Broens - gitaar, toetsen, zang

Erik Jeurninck - bas, zang

Edward Venbrucx - drums

bio

MEDIA

media
tour

AGENDA

Er komt een moment dat het doek definitief valt…

Harrie en zijn toenmalige kornuiten zijn er in 1967 mee begonnen, en hebben samen met Johnny Hoes, Adri-Jan Hoes en Fred Limpens de Vlaaiensound gecreëerd en op de kaart gezet.

Begin 2010 zijn Rolph, Edward en Erik de uitdaging aangegaan om met Harrie deze unieke sound weer live te gaan brengen. Het scheelde uiteraard enorm dat we de originele stem en het gitaargeluid in ons midden hadden.

De nadruk kwam te liggen op de Classics nummers, waarvan er een groot aantal waren die voorheen nog nooit live waren gespeeld, aangevuld met covers uit die roemruchte periode.

En we hebben genoten.

Mooie hoogtepunten meegemaakt, zoals o.a. de geweldig mooie piraten-festijnen in het Oosten van het land en uiteraard het onvergetelijke 50-jarig jubileum in 2017. Maar ook onvergetelijke dieptepunten, zoals een sterfgeval op de dansvloer tijdens Papa Peppone, wat de goede man net daarvoor zelf nog had aangevraagd…

Onlangs is Rolph, de bezieler van dit bandje, tot de conclusie gekomen dat de balans tussen zijn leven als muzikant en zijn werk en privéomstandigheden niet meer juist is. En dan moet je keuzes gaan maken…

Dus na 10 mooie jaren van deze Classics Revival Band, zetten we er een punt achter.

 

We willen de muzikanten bedanken waar het allemaal mee is begonnen,

Harrie zijn partners-in-crime: Bèr, Ton, Jan, Pierre, René, Joep, Peter, Huub, Dominique, Bart, Hans en Gerard.

De mannen van Sound Support Rosmalen, Mocon Showtechniek en LN Sound voor het verzorgen van het geluid en licht in de afgelopen 10 jaar.

De medewerkers van het artiestenbureau Viking Entertainment, alle organisatoren waar we te gast zijn geweest

en tot slot uiteraard de fans van het eerste uur, de nieuwe gewonnen zieltjes en alle toevallige passanten.

Het is geweldig mooi geweest.

Merci!

 

Op een nader te bepalen datum zullen we in Stramproy, daar waar het allemaal ooit begon, voor de laatste keer de Vlaaiensound live ten gehore brengen.

 

Harrie, Rolph, Edward en Erik.

CONTACT

M

Management / boekingen:

Viking Entertainment Group

+31 (0)413 - 296 095

jack@vikingentertainment.nl

 

 

Techniek:

LN Sound

+31 (0)6 - 24 26 08 85

5

info@lnsound.nl

 

 

Contact
Perskit
ln logo.png

Of stuur ons een bericht via onderstaand formulier:

Dank je wel voor je bericht!

bottom of page