© 2018 by The Classics Revival Band

  BIO

  De popgroep de Classics zijn in 1967 opgericht in het midden Limburgse dorpje Stramproy. In het begin treedt de groep voornamelijk op in de regio en neemt deel aan talentenjachten. Tijdens een van de optredens wordt de band ontdekt door platenbaas Johnny Hoes. Hij biedt de jongens een platencontract aan.

  De eerste single 'I Only Want To Be With You' werd een regionaal succes. De groep bestond op dat moment uit 5 personen met de in die tijd gebruikelijke bezetting 2 gitaren, basgitaar, toetsen en drums. Het repertoire van de groep bestond voornamelijk uit nummers van The Shadows, Cliff Richard , The BeeGees en andere top 40 artiesten uit die periode. De groep ontwikkelt al snel een eigensound. Deze sound kenmerkt zich met name door de fijne samenzang en wordt wel de 'Vlaaiensound' genoemd.

  Het geluid kan worden gezien als een tegenhanger van de 'Palingsound' uit Volendam. In het jaar 1969 gingen de Classics opnieuw de studio in, deze keer voor het opnemen van een eigen compositie, "Try it again", dit nummer werd later omgedoopt tot "My Lady of Spain". Later zou blijken dat dit de basis was voor hun internationale successen. Toch duurde het nog tot 1972 voordat de plaat werd uitgebracht. De single overtrof alle verwachtingen. Binnen enkele maanden werden meer dan 500. 000 exemplaren verkocht. Er volgden TV optredens in binnen- en buitenland. In de jaren hierop volgend waren de Classics niet meer weg te denken uit de internationale pop-scene met hits als : 'Yellow Sun Of Ecuador', 'Pappa Pepone', 'My Russian Lady', 'Sunshine Baby', 'Wings Of An Eagle' en 'Gimme That Horse'.

  En 50 jaar na de oprichting laat The Classics Revival Band, met zanger/gitarist Harrie Broens, weer deze fantastische gouwe-ouwe tijden herleven. Met natuurlijk uitvoeringen van de grootste hits en verrassende b-kantjes en album nummers van The Classics en klassiekers van The Moody Blues, The Everly Brothers, Cliff Richard, The Shadows, The Cats, The Byrds, The Eagles en nog veel meer!

  The Classics Revival Band is:

  Harrie Broens - zang, gitaar

  Rolph Broens - gitaar, toetsen, zang

  Erik Jeurninck - bas, zang

  Edward Venbrucx - drums

   

  MEDIA

   
   

  AGENDA

  CONTACT

  M

  Management / boekingen:

  Viking Entertainment Group

  +31 (0)413 - 296 095

  jack@vikingentertainment.nl

   

   

  Techniek:

  LN Sound

  +31 (0)6 - 24 26 08 85

  5

  info@lnsound.nl

   

   

   
   
  ln logo.png

  Of stuur ons een bericht via onderstaand formulier:

  This site was designed with the
  .com
  website builder. Create your website today.
  Start Now